file:///C:/Users/Eigenaar/Documents/Nieuwsflits%20KBO%20februari%202022.pdf

               Bond voor Ouderen vanaf 50 jaar 

Corona maatregelen 

                                     Op deze pagina komen de nieuwe maatregelen die de regering heeft genomen om de pandemie onder controle te krijgen !!

De meeste van de Corona maatregelen zijn vervallen op enkele na. Vanaf 25 februari zijn de meeste vervallen!! 

          Maatregelen nieuw

Maatregelen Corona.

Op de persconferentie van demissionair premier Rutte en minister De Jonge is een fors pakket aan nieuwe coronamaatregelen aangekondigd, die vanaf zondag ingaan. In dit artikel zetten we ze op een rij.

  De nieuwe maatregelen gaan zondag om 5 uur 's ochtends in, en gelden in elk geval voor drie weken. Ze komen bovenop de maatregelen die er nu al zijn.

Anderhalve meter en mondkapjes


Het wordt voor alle volwassenen vanaf 18 jaar verplicht om anderhalve meter afstand te houden. Ook op plekken met een vaste zitplaats, zoals een restaurant of bioscoop, moet afstand gehouden worden. Hierdoor kunnen er minder bezoekers worden toegelaten. Ook moet er op die plekken een mondkapje worden gedragen wanneer je niet op je plek zit.

Hetzelfde geldt voor doorstroomlocaties als beurzen: afstand houden en een mondkapje op.

Boosterprikken

Het kabinet wil voor het einde van het jaar zoveel mogelijk ouderen een boosterprik geven. Hiervoor gaan 750 medewerkers van het ministerie van Defensie meehelpen bij het vaccineren. Ook studenten springen bij. Zo kunnen niet-mobiele ouderen al volgende week geprikt worden, in plaats van pas in januari.

                   __________________

 Thuisblijven

Voor iedereen geldt het dringende advies om zoveel mogelijk thuis te blijven. Het advies om thuis te werken wordt aangescherpt en luidt voortaan: "Werk thuis. Kan dat niet: houd op het werk altijd 1,5 meter afstand."

Het advies om thuis maximaal 4 gasten per dag te ontvangen blijft gelden. Hierbij komt het advies om maximaal één huishouden te bezoeken en van tevoren een zelftest te doen. Kinderen van 12 of jonger tellen daarbij niet mee. Het kabinet raadt wel aan om extra voorzichtig te zijn bij contacten tussen kinderen en ouderen (vanaf 70 jaar).


Avondlockdown


Vanaf zondag moet bijna alles om 17.00 uur dicht, waaronder winkels, horeca en evenementen. Ook amateursport is na 17.00 niet toegestaan. Topsport mag wel, maar zonder publiek.

Er zijn een paar uitzonderingen: essentiële winkels zoals supermarkten, tankstations en drogisterijen mogen tot 20.00 uur openblijven.

Medische contactberoepen zoals fysiotherapeuten en tandartsen mogen hun normale openingstijden aanhouden, net als andere 'essentiële dienstverleners'. Dit zijn bijvoorbeeld advocaten of notarissen.

Onderwijs blijft open

Het onderwijs gaat niet dicht. Er komen wel extra maatregelen, zoals looproutes in scholen. Docenten en leerlingen vanaf groep 6 en op de middelbare school moeten in de gang een mondkapje dragen en zichzelf twee keer per week testen.

Kinderen onder de 12 die mild verkouden zijn of een snotneus hebben, moeten thuisblijven en zich laten testen bij de GGD.


               _____________________